Agnes 2016-02-14

Idag har jag en testplåtning med vackra Agnes Hedengård! Tycker att hon är en fantastisk förebild för unga tjejer och så otroligt vacker. Det ska bli kul att lära känna henne!

Bild: Agnes Hedengård

Just nu söker vi ny personal till DM Retro! Ni får gärna maila andreas@dmretro.se vid intresse och skriva i ämnesraden vilken av tjänsterna ni är intresserade av:

Fotograf: Fotografering & redigering samt publicering av produkter på sajten.

Ansvarig för sociala medier: DM Retro växer otroligt snabbt och vi söker nu dig som är proffs på sociala medier för kontakt med våra samarbetspartners och utökning av vårt kontaktnät. Detta är ett mycket ärofyllt uppdrag där erfarenhet krävs då du har ansvar att vårda våra kontakter med internationella stjärnor med miljontals följare.

Säljare/kundtjänst till vår butik på Sveavägen 10: Försäljning i butik, kundkontakt och packning av ordrar. En allt-i-allo helt enkelt!

Förvandla 500 kr till 10 miljoner 2016-02-11

Vet ni att när jag startade DM Retro så hade jag bara 500 kr som startkapital? Jag köpte mina favoritplagg på olika second hand-butiker (DM Retro startade ju som en vintageshop, därav namnet "retro") och jag omvandlade dessa 500 kr till 5000 kr som jag beställde smycken för online och sedan sålde vidare.

Nu i senaste årsbokslutet för 2015 har dessa 500 kr vuxit till att bli 10 miljoner kronor i omsättning vilket är helt otroligt. Tänk att man kan förvandla en dröm till en million dollar business! Jag brukade skriva här i bloggen att detta var min dröm för 5 år sedan och då fick jag varje dag höra att det bara var drömmar och att jag aldrig skulle lyckas. Jag är så glad att jag inte lyssnade på de kommentarerna. Det gäller bara att tro på sig själv när ingen annan gör det, jobba med bra folk och att aldrig ge upp sina drömmar!

Favoriter från shoppen!

 1. Dream Jacket 2. Bombastic Jacket 3. White Sky Jacket 4. Daisy Dress 5. Ofelia Dress 6. Revel Coat

Förkyld 2016-02-07

Hello darlings! Jag har åkt på en dunderförkylning och hostar snart ihjäl mig. Sover ute i vardagsrummet på soffan för jag kan inte väcka Andreas hela nätterna med min hemska hosta. Det är så trist för jag har så mycket att göra just nu och i morgon väntar en visning av en stor lokal mitt i city som jag verkligen hoppas på.

Igår hade vi besök från Kina så jag och Andreas lagade köttbullar, potatis och brunsås så att vi kunde visa lite typisk svensk mat till våra vänner som vi jobbar med. Det är alltid så intressant att träffa människor från andra delar i världen och höra hur de lever. Det är lätt att ta vår levnadsstandard i Sverige för givet men när man reser mycket som vi gör och träffar människor från alla världens hörn så inser man att man är lyckligt lottad som får bo i trygga Sverige.

Jag kommer fortsätta att lägga upp lite bilder från Maldiverna förresten, det var vår bästa resa hittills och vi längtar redan tillbaka!

BOMBASTIC JACKET 2016-02-04

Hej på er! Jag har så ont i halsen så jag vet knappt vart jag ska ta vägen och förstår inte hur jag ska palla mig upp kl. 07:00 i morgon för att gå till tandläkaren. Som tur är har jag jetlag som sitter i så jag vaknar kl. 05:00 varje morgon helt automatiskt för då är ju klockan 09:00 i Maldiverna haha.

Visningarna av lokalerna idag gick bra, men jag ska kika på ännu en lokal på måndag som jag tror kommer passa oss ännu bättre. Den ligger mitt i city på ännu bättre läge än vad vi har idag och då kommer både butiksdelen och vårt lager/kontors-utrymme att bli mycket större.

Här kommer lite nyheter som kommit in till DM Retro!

Bombastic Jacket / Valentine Dress

Tessie Dress / Navy Blue Playsuit

1000 kvadratmeter! 2016-02-04

Nu är jag tillbaka i Sverige och har redan lyckats bli förkyld, eller jag vet inte vad det är riktigt men jag är hängig som bara den och har så ont i halsen. Hoppas det ska gå över snabbt! Nu ska jag iväg och titta på en ny lokal till DM Retro tillsammans med min kollega Steffi. Det ska bli så spännande! Vi växer så otroligt snabbt att vi akut behöver hitta en större lokal så att vi har plats för alla nyheter, fotostudio och fler arbetsplatser till ny personal.

Inspiration från kontoret i filmen The Intern.

Paradise 2016-01-30

Hello sunshines! Här kommer en uppdatering från paradiset. Vi har precis varit och ätit en helt otroligt god trerätters middag på den italienska restaurangen här på ön. Det är så otroligt god mat här på Maldiverna! Vi har verkligen ätit som tokiga under våra två veckor här och jag trodde att jag skulle få rulla hem från ön men nu när jag ställde mig på vågen så ser jag att jag inte gått upp ett kilo. Helt otroligt!

Nu är det vår sista helg här för den här resan men som sagt så reser vi tillbaka snart igen. Nu är jag så utvilad och full av energi så jag längtar efter att få sätta igång och förverkliga några av mina framtidsplaner för DM Retro. Bland annat så öppnas vår norska sajt www.dmretro.no där allt kommer att vara på det norska språket och så släpper jag en egen underklädes-linje för både killar och tjejer. Det ska bli så kul!