Recept - Blåbärspaj (LCHF) 2011-06-30

Nu kommer kock-dennis här, hehe! Jag kör ju på LCHF-dieten nu och det går faktiskt rätt bra, jag utesluter kolhydrater lite i taget istället för att sluta upp med de helt och hållet på en gång. Tror att det blir lättare så och så slipper jag återfall. Nog om det, igår gjorde jag en jättegod blåbärspaj enligt ett lchf-recept som jag fick på mailen. Den var så god så jag måste dela med mig av receptet till er, det kommer här under bilden! ^^

IMG_0196i

Ingredienser: - 150g blåbär - 25 g smör - 1 ägg - 2 dl kokos - 1 tsk kardemumma

Steg för steg: - Tina ca 150 g blåbär i en ungsäker form, - Smält smöret och vispa i ägget, - Blanda med kardemumman och kokosen till en grynig massa som du lägger över blåbären, - In i ugnen i 200 grader och ta ut när kokosen är gyllenbrun och hård. Klart!

Detta recept är för 2 personer. Pajen serveras med vispgrädde till! :)

10 Kommentarer till detta inlägg

 • 2012-04-17 15:37:00 Av: Mallan
  Läste om detta recept på ett annat ställe, de tipsade om att göra bara pajskalet i ugnen och färska bär till efter med grädde.Jag ska prova båda
  Skriv ett svar
 • 2011-08-21 21:51:00 Av: anna
  JAG ÄLSKAR BLÅBÄRSPAJ! Fast jag vet inte om jag orkar att baka hehe.. rädd att det blir fail :/
  Skriv ett svar
 • 2011-07-04 21:59:00 Av: Sandra
  Väldigt bra recept! Måste testa. Bra att det inte var socker i. Man blir ju så lätt sockerhög om man äter för myket av den varan.
  Skriv ett svar
 • 2011-06-30 19:14:00 Av: Carolina Hemsida
  Postat av: Wiccan
  Så alltså inget socker och inget mjöl? Och det funkade alltså och blev gott? Imponerande! Undrar också om äpplen är för mycket socker i för att funka i denna diet?
  
  
  Äpplen får man inte ha, det är frukt och därmed för mycket socker (fruktos). Däremot är nog hallon eller jordgubbar bättre eftersom att det innehåller ännu mindre kolhydrater än blåbär, så det ska nog jag prova :D
  Skriv ett svar
 • 2011-06-30 16:43:00 Av: Wiccan Hemsida
  Så alltså inget socker och inget mjöl? Och det funkade alltså och blev gott? Imponerande! Undrar också om äpplen är för mycket socker i för att funka i denna diet?
  
  <strong>svar:</strong> Yes, det blev faktiskt godare än "vanlig" blåbärspaj om jag får säga mitt hehe. Angående äpplen vet jag inte, har inte kollat upp det ännu. Googla! :) kram
  Skriv ett svar